Aandacht voor de loopregels

We hebben nu reeds 2 trainingen/wandelingen in groepsverband er op zitten.

Over het algemeen gaat het goed  met het naleven van de regels, zoals door de trainers is opgesteld om verantwoord training te kunnen en mogen geven.
We zijn er in het begin van de coronacrisis (terecht) op gewezen dat we als LOOPGROEP onze verantwoordelijkheid moesten nemen i.v.m. de coronacrisis, alhoewel we hier toen al volop mee bezig waren. Deze crisis is nog niet over!!!

Helaas zien we dat er toch een aantal personen zijn die de regels waaronder we nu trainen wel accepteren bij inschrijving, maar niet naleven en gewoon twee aan twee bijna schouder aan schouder lopen, terwijl ze niet tot hetzelfde huishouden behoren.
Zowel naar de andere lopers in de groep, als ook naar de trainer toe getuigt dit niet van een gevoel van verantwoordelijkheid en sociaal gedrag.
De privésituatie doet er in deze niet toe. Ook al wonen we op hetzelfde huisadres of komen we als vrienden bijna dagelijks bij elkaar, dát is niet de verantwoordelijk van de trainers of de LOOPGROEP.
Wat er tijdens de trainingen gebeurt, daar is de LOOPGROEP wél verantwoordelijk voor.

Het algemene coronaprotocol zoals op de site staat waaronder de trainingen worden gegeven is geen vervanging van de regels zoals ze door de trainers zijn opgesteld. De regels waaronder de trainingen gegeven worden, zijn opgesteld met het coronaprotocol als basis. Deze twee kunnen niet los van elkaar naar eigen goeddunken ingevuld worden en vormen dus 1 aanvullend totaalplaatje.
Het moet toch mogelijk zijn om ongeveer 45/50 minuten gewoon volgens de regels te trainen en elkaar even ¨los¨ te laten.

Als we bijv. met goede vrienden die we zeer regelmatig zien naar een restaurant gaan of naar een filmclub, dan wordt er ook terecht verwacht dat men zich aan hun regels houdt en de afgesproken afstand respecteert.

Daarom nogmaals het dringende verzoek om het coronaprotocol én de regels zoals opgesteld door de trainers als 1 geheel te zien en te respecteren, waardoor zowel de andere lopers met een prettiger gevoel lopen, als ook dat de trainers zich prettig voelen om trainingen te blijven geven en zich gerespecteerd voelen. Het zou bijzonder jammer zijn als de trainers tot het besluit moeten komen om, zoals in het protocol/regels staat, bij niet naleving van de regels de training stil te leggen of te stoppen.

Mochten vanwege overheidsmaatregelen de regels versoepelt worden, dan zullen we daar als LOOPGROEP uiteraard in meegaan en de regels aanpassen.

DENK AAN JE EIGEN GEZONDHEID ÉN DIE VAN DE ANDER

Auteur: Phons Stokkermans

In september 2012 met Start to Run begonnen met als doel: 3 keer vijf kilometer per week. Nu loop ik gemiddeld 23 km per week. Heerlijk! Mijn persoonlijk record op de 5 kilometer heb ik gelopen in een tempotraining van 6 kilometer op dinsdagavond: 9 augustus 2016: 30:32(5:05 min/km). Bij Tilburg Ten Miles van 3 september 2017 heb ik mijn persoonlijk record op de 10 km verbeterd naar 55:12 (5:30 min/km). Mijn snelste Ten Miles heb ik gelopen op 4 september 2016: 1:31:48 (5:41 min/km). De langste afstand die ik gelopen heb is 17,05 kilometer. Dit was op 11 augustus 2017, tijdens een training voor de Ten Miles. Tijd: 1:41:36 (5,58 min/km).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Created by Phons Stokkermans, Copyright Loopgroep Fysiotherapie Tilburg Reeshof © 2016 - 2024