Verslag ledenvergadering

Verslag van de ledenvergadering.

Met ruim 40 aanwezigen mogen we gerust spreken van een grote opkomst en betrokkenheid.

Over het algemeen is men zeer tevreden over hoe het “loopt” binnen LFTR. Enkele personen hadden vooraf via de mail enkele punten naar voren gebracht die enige aandacht konden gebruiken:

1 Naar welke loopevenementen we gaan als LFTR .

2 Of er wellicht mensen zijn die willen helpen bij het organiseren van b.v. de Kerstborrel, Paastraining en andere soortgelijke activiteiten.

3 Ook het niveau verschil binnen de groepen werd aangekaart en hoe op te lossen?

4 Het opruimen na de training van de ruimte die we gebruiken, dat het dikwijls dezelfde personen zijn die dit doen.

5 Inventariseren wat de doelstelling van een ieder is.

6 Hoe zit het met de financiën?

In het kort is er op deze punten ingegaan.

Harran heeft eerst opgemerkt dat we als lopers verenigd zijn in een officieel erkende  loopgroep, maar geen vereniging. Dit verschil wordt er bij de Atletiek ook gemaakt. Daarom is er geen bestuur, statuten e.d. die bij een vereniging wel verplicht zijn. Toch is het belangrijk te weten wat er binnen de groep leeft, en daarom hebben we toch jaarlijks een ledenvergadering en een financieel verslag.

Wat de loopevenementen betreft heeft Phons een evenementenkalender op de site gezet, waarvoor hij van te voren gevraagd heeft wie waar gaat lopen. Hij zal dat voor 2019 weer doen.

Iedereen kan dan bij het betreffende evenement aangeven welke afstand hij/zij gaat lopen.

Als iedereen hier consequent gebruik van maakt, dan is het makkelijker om iets af te spreken als groep.

Bij b.v. de Kerstborrel, Paastraining e.d. zijn er gelukkig al mensen die helpen, maar iedereen is vrij zich aan te melden om iets mee te doen.

Niveauverschil binnen de groepen zal je altijd blijven houden, hoeveel groepen je ook hebt.

Uiteraard proberen de trainers mensen te stimuleren om in de andere groep te gaan lopen. Veel mensen maken de overstap naar de andere groep niet omdat ze gewend zijn om met hun loopmaatjes te lopen. De trainingen zijn daarom zodanig ingericht dat iedereen, ondanks het niveauverschil, toch zelf een goede training kan doen.

Het opruimen van de groepsruimte zal ook door anderen opgepakt worden, zodat het niet steeds dezelfde zijn die dit doen.

Binnenkort zal er een enquête verstuurd worden waarin men aan kan geven wat zijn/haar doelstelling is. Wellicht is er iemand die deze in elkaar wil zetten?

Alle medewerkers van LFTR waren tijdens het jaarlijks etentje al tot de conclusie gekomen dat het goed zou zijn om de leden inzicht te geven in de financiële gegevens. Dit omdat het transparanter werkt naar de leden. Phons heeft alles nagekeken en op papier gezet en hier verslag van gedaan. Ook de begroting voor 2019 werd naar voren gebracht, waarbij de contributie inkomsten wat lager werden begroot omdat nog niet alle leden hun contributie overgemaakt hadden.

Al met al weer een nuttige bijeenkomst met punten waar iedereen wat mee kan om de sfeer en de harmonie binnen LFTR nog meer te intensiveren.

Auteur: Phons Stokkermans

In september 2012 met Start to Run begonnen met als doel: 3 keer vijf kilometer per week. Nu loop ik gemiddeld 23 km per week. Heerlijk! Mijn persoonlijk record op de 5 kilometer heb ik gelopen in een tempotraining van 6 kilometer op dinsdagavond: 9 augustus 2016: 30:32(5:05 min/km). Bij Tilburg Ten Miles van 3 september 2017 heb ik mijn persoonlijk record op de 10 km verbeterd naar 55:12 (5:30 min/km). Mijn snelste Ten Miles heb ik gelopen op 4 september 2016: 1:31:48 (5:41 min/km). De langste afstand die ik gelopen heb is 17,05 kilometer. Dit was op 11 augustus 2017, tijdens een training voor de Ten Miles. Tijd: 1:41:36 (5,58 min/km).

Eén gedachte over “Verslag ledenvergadering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Created by Phons Stokkermans, Copyright Loopgroep Fysiotherapie Tilburg Reeshof © 2016 - 2024